Consuminderen en zelf bakken gaat best goed samen als je ondanks een krap budget toch nog een beetje lekker wil eten. Zo heb ik gisteren lekker kunnen experimenteren in de keuken met het maken van kaneelbroodjes.
|
Kaneelbroodjes |
Voor mij is koken en bakken een soort van ontspanning en daarom probeer ik elke week minstens 1 keer iets te koken/bakken wat ik nog niet eerder klaargemaakt heb. En dit keer waren de kaneelbroodjes aan de beurt. Echt heel voordelig zijn ze niet, maar ik gok dat je voor een bedrag van rond de €3 een stuk of 18 broodjes/koeken hebt. We hadden de meeste ingrediënten nog in huis en hoefden dus niets speciaals in huis te halen, maar nu raakt de voorraad met bloem, kaneel en suiker wel op.
Ik zal het hele recept hier niet plaatsen, maar voor de geïnteresseerden is het recept dat ik hiervoor gebruikt heb in beeld en geluid terug te vinden op
Laura in the Kitchen.
De kaneelbroodjes zijn erg lekker. Helaas kregen we vandaag bezoek, waardoor er niet veel meer over zijn. Maar gelukkig hebben we nog een paar over die we straks met een kopje thee op gaan eten.
Wat bak jij zoal? En heb je nog een goede baksuggestie voor mij?
Ik ben net bezig met zachte bolletjes... Gisteren heb ik bessenmuffins gebakken, dat vind ik wel een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenHet recept staat ook op smulweb als je zoekt op kanelbullar. Ik vind ze ook erg lekker. Ik gebruik de goekoopste bloem en wat minder boter dan in het recept staat. Soms gebruik ik ook wel rozijnen voor de vullaag en ik gebruik veel kaneel. Voor verjaardagen maak ik vaak een appelplaatkoek in de oven op basis van zandtaartdeeg, met zoveel mogelijk appelstukjes erin en kersenvlaai. Zal het recept nog zoeken. Een andere topper zijn havermoutkoejes met gember.
BeantwoordenVerwijderenDe appelplaatkoek staat ook op smulweb en de havermoutkoekjes op allricipes.nl. De vlaai maak ik van brooddeeg met melk en de vulling uit een blikje vlaaifruit. Op vlaairecepten.nl staan diverse varianten
BeantwoordenVerwijderenBoterkoek, cake of appeltaart wordt hier het meest gebakken. En verder nog heel veel meer ;-)
BeantwoordenVerwijderenDie kaneelbroodjes heb ik ook al eens gemaakt, veel te lekker!
Uienbrood
BeantwoordenVerwijderen600 gram meel
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
300 water
200 gram smeerkruidenkaas (aldi)
1 theelepel gist
Vulling:
100 gram boter
1 zakje uiensoep
Kneden
Rijzen
uitrollen
Repen maken
Oprollen en op een bakplaat leggen
Weer rijzen
Bakken 30 minuten 200 graden Celsuis
De repen oprollen en op een bakplaat leggen ziet er nagenoeg net zo uit als jouw kaneelbroodjes. Ik heb helaas geen foto. Als ik de uienbroodjes weer bak zet ik het recept op mijn blog met foto.